Jenazah Berbau Harum Kasturi - Video


Video Jenazah Yang Berbau Harum Semasa Ingin Dipindahkan Ke Kubur Lain .. Sangat Bersih dan Bercahaya Wajahnya

Harumnya Bau Syahid 


Allah memuji syuhada yang terkorban dalam medan jihad dengan banyak kepujian dalam dunia ini lagi, sebelum penghormatan di akhirat nanti.

Antara karamaat (mukjizat) yang sering dialami oleh Syuhada adalah keluar bau harum minyak wangi kasturi dari badan walaupun mereka telah mati untuk sekian lama.

laman web Islam Ash-Sham, melaporkan bahawa penduduk-penduduk kampung Tariq Sad, Balad, wilayah Dara'a, Syria menggali kubur sementara dua penduduk yang syahid ,Anas Musalimah dan Ayash Walid '.

Kedua-duanya dibunuh oleh pengeboman rejim tentera Syria di kampung itu. Disebabkan pengeboman yang berterusan dan kesukaran proses pemindahan, kedua dua syuhada telah dikebumikan secara kecemasan di halaman rumah orang kampung, di dalam satu liang lahad.

Selepas pengeboman reda sedikit, beberapa hari kemudian, penduduk kampung menggali kubur sementara itu untuk memindahkan kedua-dua syahid ke tanah perkuburan awam pada hari Khamis (20/12/2012). Orang kampung menggali kubur mereka dengan cangkul dan penyodok.

Semasa dua mayat ditarik naik, bau minyak wangi kasturi yang kuat telah dihidu oleh semua penduduk kampung dan wartawan yang mengikuti proses penggalian kubur.

"Syuhada masih hidup dan segar dalam kubur mereka. Wangian Kuat minyak kasturi telah dihidu daripada badan-badan mereka, "melaporkan wartawan laman web Ash-Sham yang meliputi secara langsung proses penggalian semula kubur syuhada.

"Kubur mengeluarkan bau minyak wangi yang sangat harum. Seolah-olah kedua-duanya hanya mati beberapa minit yang lalu, "wartawan mengulas.

Related Post

Previous
Next Post »

Facebook Kami

Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Mohon Untuk "Like" Facebook Minda Pengarang. Tq


Sokongan anda adalah sebagai pemangkin dan pemberi semangat kepada Admin untuk membuat posting isu-isu dan bahan ilmiah terbaru sebagai rujukan anda. sekian terima kasih.